Hlavní obsah

Útok nožem v domě s pečovatelskou službou na Plzeňsku

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

V domě s pečovatelskou službou v Žihli na severním Plzeňsku zasahovala v neděli po poledni policie. Podle informací Práva tam mělo dojit k rozepři mezi dvěma klienty, z nichž jeden na druhého zaútočil nožem. Napadený skončil v péči záchranářů.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Z místa jsme převáželi do nemocnice 69letého muže s bodným poraněním,” potvrdila mluvčí krajské záchranné služby Maria Svobodová. Doplnila, že pacient nebyl přímo ohrožen na životě.

Mluvčí policie Michaela Raindlová Právu potvrdila, že v domově došlo k incidentu s tím, že veškeré jeho okolnosti na místě zjišťuji kriminalisté: „Bližší informace poskytneme později.”

Dům s pečovatelskou službou patří obci, jde o pobytové sociální zařízení. Malometrážní byty v domě jsou určeny osobám s trvalým bydlištěm v dané lokalitě, starším 65 let, které jsou schopny samostatného bydlení. Věk, zdravotní stav a sociální situace žadatele však vyžaduje pomoc, kterou mu nemohou prokazatelně poskytovat rodinní příslušníci a kterou je mu schopna poskytnout pečovatelská služba.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám