Hlavní obsah

Senior na Přerovsku podpálil dům, kde nechal vnuka napospas osudu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lipník nad Bečvou

Až dvacetileté vězení hrozí 80letému seniorovi z Přerovska, kterého kriminalisté obvinili z pokusu o vraždu. Případ se týká požáru z poloviny května v Lipníku nad Bečvou. Muž podle vyšetřovatelů rozlil v rodinném domě hořlavinu, kterou zapálil, a z místa činu ujel, přičemž uvnitř nechal uvězněného 26letého vnuka.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár v Lipníku nad Bečvou

Článek

O vývoji ve vyšetřování požáru z 13. května ve čtvrtek informoval mluvčí policie Libor Hejtman.

Hasiči v květnu informovali, že likvidovali v Lipníku nad Bečvou požár rodinného domu, ke kterému došlo zřejmě po výbuchu. Uvnitř například shořelo schodiště.

Vyšetřování případu vyústilo v trestní stíhání 80letého muže. „Dopoledne měl rozlít benzín v rodinném domě a následně hořlavinu zapálit. V dané době se v prvním patře nacházel jeho 26letý vnuk. Při požáru došlo k výbuchu a vyhoření vnitřních prostor domu,” sdělil mluvčí.

Požár zachvátil dům v Lipníku nad Bečvou, předcházel mu zřejmě výbuch

Krimi

Senior od hořícího domu odjel autem pryč, přičemž mladík se mezitím nemohl dostat z domu ven a hrozilo, že uhoří. Se záchranou přispěchali dva kominíci, kteří souhrou okolností pracovali na střeše protějšího domu a mladíkovi přistavili k balkonu v prvním patře žebřík.

Požár nakonec zdolaly čtyři jednotky Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje.

„Policisté zanedlouho našli podezřelého seniora v jeho vozidle v bezvědomí. Ten byl v kritickém stavu převezen do nemocnice. Motivem činu jsou zřejmě rodinné spory. Obviněný muž nebyl v minulosti trestně stíhán a v současné době je v péči lékařů. Hrozí mu za pokus o vraždu a poškození cizí věci trest odnětí svobody na dvanáct až dvacet let,” dodal Hejtman.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám