Hlavní obsah

Ve Zlíně v noci shořela pergola, oheň poškodil i přilehlý rodinný dům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Ve zlínské místní části Kudlov v noci na dnešek shořela pergola, oheň poškodil i přilehlý rodinný dům. Při požáru nikdo neutrpěl zranění, odborník však musel majitelům nemovitosti poskytnout posttraumatickou péči.

Foto: HZS Zlínského kraje

Ilustrační foto

Článek

Příčinu vzniku požáru a výši způsobené škody společně zjišťují hasiči a policisté, uvedl v dnešní tiskové zprávě mluvčí krajských hasičů Roman Žemlička.

Oznámení o požáru přijali hasiči krátce před 01:45, zasahovaly tři jednotky.

„V době našeho příjezdu do ulice Bílá byla pergola celá v plamenech a hrozil přenos požáru na rodinný dům. Ještě před naším příjezdem byla snaha uhasit požár s jedním hasicím přístrojem,“ uvedl mluvčí.

Na Brněnsku hořel les

Krimi

Hasiči požár likvidovali v dýchacích přístrojích.

„S pomocí několika proudů vody se nám podařilo požár uhasit a zabránit většímu poškození rodinného domu. I tak jsme majitelům domu museli poskytnout posttraumatickou péči členem psychosociálního intervenčního týmu. Museli jsme rozebrat část konstrukce střechy a vyhledat i uhasit další ohniska požáru,“ uvedl Žemlička.

Požár podle něj zničil celou pergolu a poškodil i část zateplení a střechy rodinného domu.

Reklama

Výběr článků

Načítám