Hlavní obsah

Seník v Mírové zapálil místní recidivista, chtěl se dostat do vězení

Právo, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Úmyslně založený požár balíků slámy uskladněných v plechové hale v Mírové na Karlovarsku zaměstnává od páteční noci šest hasičských jednotek z okolí. Postupně se jim podařilo oddělit hořící balíky od těch požárem ještě nezasažených. V seníku bylo podle majitele seníku zhruba dva tisíce balíků.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Požár seník zcela zničil.

Článek

„Hasičům se podařilo zachránit třetinu z nich. Nakladače balíky vyvážely ven ze seníku, kde je hasiči prolévali vodou,“ informoval Právo mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

V sobotu po poledni se podařilo vyvozit přes polovinu balíků, zásah tak podle odhadů hasičů bude trvat minimálně do nedělního rána.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Škoda přesáhla milión korun.

„Majitel odhadl škodu na balíkách slámy na 700 tisíc korun, dalších 500 tisíc korun pak na konstrukci seníku. Škoda může být ještě vyšší,“ poznamenal Kasal.

Pachatel čekal na místě

Vyšetřovatelé požáru s majitelem zatím nemohli pořádně ohledat rozsah poškození skladovací haly.

Ještě během noci na sobotu se vyšetřovatelům požárů a policii podařilo zajistit muže, který se přiznal k úmyslnému založení tohoto požáru.

Podle informací Práva jde o místního recidivistu, který se chtěl tímto způsobem dostat přes zimu do vězení. Okolo hořícího seníku prý chodil do chvíle, než na místo dorazili vyšetřovatelé. Těm měl údajně říct, že pokud ho nezavřou, založí jiný požár. Už dříve přitom zapálil kůlnu, ale za to ho policisté nezavřeli.

Reklama

Výběr článků

Načítám