Hlavní obsah

Sebevrah skočil na Břeclavsku ze skály, zranil se a zavolal si pomoc

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav

Hasiči z Brna a Mikulova spolu s policejním vrtulníkem zachraňovali v neděli odpoledne dvaačtyřicetiletého muže, který skočil ze strmého srázu, nejvyššího kopce Pavlovských vrchů, Děvína nad Pavlovem na Břeclavsku.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Zraněného přepravil vrtulník

Článek

“Muž ohlásil na tísňovou policejní linku, že skočí ze skály a vypnul mobilní telefon,” uvedla mluvčí břeclavské policie Kamila Haraštová.

Po dopadu se nezabil, pouze se zranil, a tak si podle záchranářů sám přivolal pomoc. ”Po pádu z příkrého srázu v lokalitě hradu Děvičky na vrchu Děvín se zranil. Stěžoval si na bolestivé zranění ramene a nohy, hasiči poskytli předlékařskou pomoc a umístili ho do vakuových nosítek. Protože doprava zraněného k sanitce zdravotníků by byla náročná a zdlouhavá, využili k jeho přepravě do údolí policejní vrtulník,” popsal událost mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Zraněného navijákem, jenž je součástí vybavení vrtulníku, vytáhli do kabiny. Hasičům byla událost nahlášena třináct minut po patnácté hodině a o šestapadesát minut později již ošetřeného muže překládali z vrtulníku do sanitky.

Reklama

Výběr článků

Načítám