Hlavní obsah

Šáleného muže ze Zlínska nezastavila ani banka, podle instrukcí ženy ze seznamky odeslal přes 300 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Našel ji na internetové seznamce a při dopisování přes aplikaci mu tvrdila, že obchoduje s kryptoměnou, což mu také doporučila, v reálu se jinak nikdy neviděli. Zmíněné skutečnosti 34letému muži ze Zlínska stačily k tomu, aby na pokyn domnělé cizinky postupně investoval bezmála 350 tisíc korun. Neodradilo ho ani varování banky, která mu zmrazila účet.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

O případu ve středu informovala mluvčí policie Monika Kozumplíková, případ kriminalisté vyšetřují jako podvod.

Muž se podle mluvčí počátkem dubna seznámil přes internetovou aplikaci se ženou, která tvrdila, že je cizinka žijící v Berlíně a v létě chce na dovolenou do Česka.

„Po čase si začali psát přes WhatsApp, muž komunikoval za pomoci překladače. Žena mu tvrdila, že obchoduje s kryptoměnou, a ať to zkusí také. S její pomocí si založil účet, kam vložil kopii občanského průkazu a vyplnil další osobní údaje. Poté už postupně ‚investoval‘, vždy podle pokynů ženy,“ zmínila mluvčí.

Měsíce čekal na zhodnocené úspory, pak muž z Přerova nahlásil podvod

Krimi

Zhruba po týdnu muže upozornili pracovníci banky, odkud ze svého účtu peníze posílal, že se nejspíš stal obětí podvodu, načež mu i zablokovali účet.

„Muž tedy přišel do banky, tam potvrdil, že peníze posílal vždy sám a dobrovolně, a účet si nechal odblokovat. Investoval postupně dál,“ sdělila Kozumplíková.

Zlom nastal, když chtěl peníze vybrat, což ale nebylo možné, aniž by zaplatil další poplatky a daně. „Teprve tehdy si uvědomil, že byl neznámou ženou pravděpodobně podveden. Podal proto trestní oznámení,“ dodala mluvčí.

O podobných švindlech policie v poslední době informuje opakovaně, lidé se podle ní stávají oběťmi zejména proto, že slepě důvěřují někomu, koho nikdy neviděli, a neobezřetně uvádějí své osobní údaje.

Chtěl investovat do kryptoměny. Přišel o více než milion

Internet a PC

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám