Hlavní obsah

Chtěl investovat do kryptoměny. Přišel o více než milion

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyřiadvacetiletý muž z Tachovska se stal obětí internetového podvodu. Podle kriminalistů přišel o více než milion korun, když chtěl investovat do kryptoměny. Po pachateli už pátrají policisté.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Událost se stala v uplynulých dnech. „Čtyřiadvacetiletý muž se na internetu seznámil s osobou, která vystupovala pod ženským jménem. Po několika dnech vzájemné konverzace se osoba zmínila, že je majitelkou kanceláře a obchoduje s kryptoměnou,“ uvedla k případu za tachovskou policii Iva Vršecká.

Protože muž už v minulosti do kryptoměny investoval, rozhodl se pro další obchod. „Pomocí odkazu, který mu nová známá poslala, si zřídil účet u zahraniční společnosti a tam zaslal skoro sedm set padesát tisíc korun,“ vyčíslila Vršecká.

Chtěl investovat do kryptoměn, přišel o milion

Krimi

Pak ale nastal zádrhel. Když chtěl sumu navýšenou o údajný výnos převést zpět na svůj účet u české banky, nešlo to. „E-mailem mu přišla zpráva, že musí uhradit ještě zhruba dvě stě padesát tisíc jako daň za převod peněz,“ řekla Vršecká.

I tuto částku muž nakonec zaplatil, peníze už ale neviděl. Celkově přišel o více než milion korun, přičemž 600 tisíc si půjčil v bance, 290 tisíc mu dal příbuzný, zbytek měl ze svých úspor. „Komisař už ve věci zahájil úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání podvodu. Po pachateli intenzivně pátráme,“ doplnila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám