Hlavní obsah

Měsíce čekal na zhodnocené úspory, pak muž z Přerova nahlásil podvod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Od loňského května až do začátku ledna čekal trpělivě na zhodnocení svých peněz investor (33) z Přerova. Nakonec pochopil, že se stal obětí podvodníků, kteří jej připravili o více než 200 tisíc korun. Pak svůj příběh přišel vylíčit na policii. Právo o tom v úterý informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž podle mluvčí chtěl na burze vložit peníze do kryptoměn, a proto se zaregistroval skrze elektronický formulář na internetovém portále.

„A stejně, jako už bylo zveřejněno a popsáno mnoho odstrašujících případů, ani jemu se peníze nepodařilo zhodnotit, ba naopak, stal se obětí podvodu,“ uvedla mluvčí.

Poté, co se zaregistroval, kontaktovaly muže na základě jeho požadavku různé osoby. Nakonec se s jednou z nich domluvil na první investici ve výši 6000 korun a ze svého účtu peníze odeslal.

„Neznámý poradce mu pak doporučil internetové stránky zabývající se obchodováním s virtuální měnou, na kterých si měl založit účet. A pak už to šlo podle plánu odborníka. Na nově zřízený investiční účet muž zaslal 7767 dolarů,“ zmínila mluvčí.

„I přes ujišťování, že je vše v pořádku, zhodnocené peníze na jeho účet nikdy nedorazily. Mladý muž tak přišel o částku 201 tisíc korun,“ dodala Zajícová. Policisté se případem zabývají pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu.

Kyberpodvodníci sázejí na hloupost

Stalo se

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám