Hlavní obsah

Mysleli si, že investují do kryptoměny, zbyly jim oči pro pláč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Investovat do kryptoměny chtěli manželé z Hranic na Přerovsku. Po provedených transakcích jim ale zůstaly jen oči pro pláč. Pár přišel o stovky tisíc korun. Právo o tom v pátek informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Andrew Kelly, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Manželé podle ní v červenci navázali kontakt s osobami zabývajícími se investováním. Komunikace probíhala prostřednictvím mobilního telefonu a e-mailem.

„Muž nejprve zaplatil poplatek, pak zpřístupnil svůj počítač druhé straně a nechal si do něj nainstalovat program. Koncem července provedla rádoby manažerka společnosti zabývající se investováním do kryptoměn dvě platby z účtu poškozeného ve výši necelých 700 000 korun na zahraniční účet a muž obě platby potvrdil,“ uvedla mluvčí.

Chtěl investovat do kryptoměny. Přišel o více než milion

Internet a PC

Stejně tak podle ní potvrdili manželé ve dvou případech i odeslání peněz z účtu manželky ve výši přes 750 000 korun. „O další finance v prozatím nezjištěné výši přišli tím, že jim neznámý pachatel přislíbil získat vložené peníze zpět, ale ani tato služba nebyla zadarmo, a tak dle požadavku ‚zachránce‘ zaslali několik dalších plateb,“ konstatovala Zajícová.

Výsledek ale nebyl takový, jak si manželé představovali, a nakonec přišli na policejní služebnu oznámit, že se stali obětí podvodníků. „Případ jsme zaevidovali a kvalifikovali ho jako spáchání trestných činů podvodu a neoprávněného přístupu k počítačovému systému a nosiči informací,“ doplnila policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám