Hlavní obsah

Rychlík smetl na Klatovsku dva koně. Oba jsou mrtví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hasiči i policisté zasahovali v úterý dopoledne u železniční nehody poblíž Dehtína na Klatovsku. Rychlík tam usmrtil dva koně, kteří pravděpodobně utekli. Nikdo z cestujících ve vlaku se nezranil.

Foto: PČR

Na Klatovsku usmrtil rychlík dva koně.

Článek

Událost se stala krátce po 10. hodině. Souprava směřovala z Klatov do Prahy. Podle policejní mluvčí Barbory Šmaterové se nedaleko zastávky v Dehtíně pohybovali tři koně, jeden z nich stačil utéct.

„Dispečer Českých drah nám oznámil, že vlak srazil dvě zvířata,“ sdělila.

Velící důstojník hasičů Petr Ježek doplnil, že jeden kůň byl zaklíněný přímo pod lokomotivou, druhého rychlík odhodil od trati.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Na Klatovsku usmrtil rychlík dva koně.

„Jak se zvířata do kolejiště dostala, stále šetříme,“ řekla Šmaterová s tím, že strojvedoucí nebyl pod vlivem alkoholu. „Dechová zkouška byla negativní,“ konstatovala.

Ježek dále uvedl, že cestující neutrpěli žádná zranění. „Většina z nich sama vystoupila z vlaku. Někteří zůstali uvnitř, protože chtěli v cestě pokračovat, a tak čekali na evakuaci,“ dodal. České dráhy jim zajistily náhradní autobusovou přepravu.

Muž se v plzeňském autobuse lepil na dvě školačky, jednu pak osahával

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám