Hlavní obsah

V domě na Rychnovsku našli tři mrtvé, policie vyšetřuje vraždy

Rychnov nad Kněžnou
Aktualizováno

Rodinná tragédie nemající v novodobé historii Podorlicka obdoby, zasáhla v pondělí odpoledne obec Javornice u Rychnova nad Kněžnou. Událost umocňuje smrt sotva čtyřletého chlapce, jenž z doposud nezjištěných příčin zemřel spolu s rodiči ve věku okolo třiceti let.

Policie vyšetřuje tři násilná úmrtí na RychnovskuVideo: Aktu.cz

 
Článek

Podle informací z místa činu v místní lokalitě zvané Betlém měl muž, člen místního mysliveckého sdružení, zastřelit manželku a syna a posléze spáchat sebevraždu.

Informaci od důvěryhodného zdroje policie, jež v rodinném domě nalezla tři mrtvá těla, doposud nepotvrdila.

Koroner v Javornici na Rychnovsku. Zdroj: Vladislav Prouza, PrávoVideo: Vladislav Prouza, Právo

„Zprávu vydáme během úterý,“ slíbila mluvčí královéhradecké krajské policie Iva Kormošová, s tím, že policie případ prověřuje jako násilné úmrtí.

Mladou rodinu považovali místní za naprosto bezproblémovou. Údajně mělo jít o profesionálního vojáka, jenž se čerstvě vrátil ze zahraniční mise.

„Byli to slušní, zcela bezproblémoví lidé. Skutečně nikdo nepředpokládal, že by mezi sebou mohli mít nějaké závažné problémy, které by nakonec mohly vyústit v takovouto tragédii, jež obcí s tisícovkou obyvatel opravdu otřásla,“ konstatoval muž, který se často s rodinou stýkal.

Foto: Aktu.cz

Policie na místě nálezu těl

„Nedávno si nedaleko nejbližších příbuzných dostavěli pěkný rodinný domek a všechno se zdálo být v pořádku. Nedovedu si to, stejně jako řada jiných lidí v obci, vysvětlit,“ dodal blízký známý mrtvé rodiny.

Muž pocházel z Javornice, žena byla odjinud. „Jeho jsem znal prakticky odmala. Vyrůstal tady. Ženu si sem přivedl. Chlapec chodil do javornické školky.

Nejbližší rodinu, pro kterou jde o těžko popsatelnou ránu, měl v těsném sousedství místa, kde si postavil dům,“ doplnil jeden z obyvatel Javornice.

Mrtvá těla odvezla pohřební služba z domu krátce před desátou hodinou večer. Tragédie, jež Javornici nadlouho poznamenala, se tím ovšem zdaleka neuzavřela.

Reklama

Výběr článků

Načítám