Hlavní obsah

Řidiči ujížděli z ucpané dálnice D1 v protisměru

Právo, Miroslav Homola
Brno

Doslova ruskou ruletu o život hráli řidiči kamionů i osobních aut, kteří minulou středu zcela vědomě vyjížděli z věčně ucpané dálnice D1 v úseku před Brnem dálničním přivaděčem, ovšem v protisměru. Přistižené piráty čeká správní řízení. Přijdou o sedm bodů a čeká je pokuta až deset tisíc korun a mohou dokonce přijít o řidičák.

Ze zablokované dálnice mizeli protisměremVideo: Policie ČR

 
Článek

Svým očím nemohli uvěřit policisté, když spěchali na exit Kývalka. Tam měli usměrňovat dopravu na objízdnou trasu ze zablokované dálnice D1. „Na přivaděči se proti nim vyvalilo v protisměru hned několik automobilů,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Značky neznačky. V protisměru se na dálnicích jezdí dál

Krimi

A další postupně přibývaly. Hazardéři, kteří byli pravděpodobně znalí tamních poměrů, navíc využívali k přejezdu na objízdnou trasu kratičkou spojku mezi komunikacemi. Ta je určena pro snadnější pohyb vozidel údržby. Další se k nim přidali.

Když začala hlídka řešit přestupky, někteří řidiči, možná právě po zjištění, že na místě jsou policisté, se v koloně otáčeli a raději zamířili zpět na kolabující dálnici. „Tím samozřejmě ještě znásobili své již tak nebezpečné počínání. Policisté přestupky řidičů zadokumentovali a oznámili k vyřešení příslušnému správnímu orgánu,“ doplnil mluvčí.

Senior ujížděl po D4 v protisměru 14 km, policie zveřejnila video

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám