Hlavní obsah

Řidič ujížděl po dálnici D46 v protisměru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Policie pátrá po řidiči, který jel v úterý na Prostějovsku po dálnici D46 tři kilometry v protisměru. Než policisté stačili šoféra zastavit, obrátil se u dálničního nájezdu a odjel směrem na Olomouc. Policisté hledají případné svědky, kteří by jim mohli pomoci zjistit totožnost řidiče.

Na nájezdech k dálnicím se má značka objevit na jaře

Článek

Muž jel po dálnici v protisměru v úterý kolem osmé ráno, a to minimálně od 22. do 25. kilometru.

„Dosud nezjištěný řidič osobního automobilu typu Renault Clio stříbrné barvy měl v dálničním směru na Brno jet směrem k Olomouci,” uvedl policejní mluvčí František Kořínek. Řidič je podle něj podezřelý z přestupku podle zákona o silničním provozu.

Policie nyní hledá případné svědky. Se svými poznatky, případně pořízenými fotografiemi či kamerovými záznamy z vozidel se mohou na policisty prostějovského dopravního inspektorátu obrátit telefonicky na číslo 974 781 251 nebo prostřednictvím bezplatné linky 158.

Případy řidičů, kteří najedou na dálnici v protisměru, bohužel nejsou ojedinělé, ročně dojde až ke stovkám případů. Třeba v únoru takto najel senior na dálnici D5, následky byly tragické. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič natočil auto v protisměru před nehodou na D5 Video: Čtenář Novinek

Ministerstvo dopravy již několik měsíců plánuje umístit nové dopravní značky „Stop, jste v protisměru” upozorňující řidiče, že se ocitli, kde nemají. V únoru resort uvedl, že by se na nejrizikovějších dálničních nájezdech v ČR měly objevit v červnu. [celá zpráva]

Co dělat, pokud se ocitnete v protisměru
Zastavte na krajnici, ideálně na levé vedle nejpomalejšího jízdního pruhu, pokud to však možné není, pak neriskujte a zastavte co nejblíže středovému pásu dálnice.
Zapněte varovné blinkry, ať je vaše auto více vidět.
Utečte z vozidla v reflexní vestě za svodidla. Bohužel i správně odstavené vozidlo představuje vysoké riziko srážky.
Volejte linku 158 a informujte Policii o své poloze, vyčkejte do jejího příjezdu.
Zdroj: BESIP/www.mdcr.cz

Tísňové telefonáty kvůli dění na D46 u Prostějova řešili policisté také na konci ledna, tehdy však nešlo o jízdu v protisměru, ale o silně opilého řidiče nákladního vozu, který nakonec na dálnici havaroval.

Podle policistů nehodě předcházela téměř dvacetikilometrová jízda z Tovačova na Přerovsku, řidič jel s více než třemi promile alkoholu. Byl obviněn z obecného ohrožení, za což mu hrozí až osm let vězení. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám