Hlavní obsah

Řidič prchal před policejní hlídkou přes půl Ostravy

Ostrava

Několik kilometrů se podařilo prchat před policejní hlídkou dvaatřicetiletému řidiči BMW, který se odmítl podrobit silniční kontrole. Na částečně zasněžené vozovce prchal rychlostí až 130 kilometrů v hodině. Jak se později ukázalo, muž nevlastní řidičské oprávnění.

Pronásledování řidiče v OstravěVideo: Policie ČR

 
Článek

K události došlo na sklonku uplynulého roku, policie o ní informovala až ve středu. Policejní hlídka zaregistrovala podezřelé vozidlo v Čujkovově ulici v Ostravě-Zábřehu. Řidič po spatření hlídky začal zrychlovat. „Policisté se rozhodli auto zastavit a zkontrolovat. Řidič naopak šlápl na plyn,“ uvedla mluvčí policie Eva Michalíková.

Policisté okamžitě vyrozuměli další hlídky a začalo pronásledování. „Řidič svou jízdou ohrožoval silniční provoz, jel v protisměru a na kluzké a sněhem pokryté vozovce nezvládl řízení a narazil do patníku před rodinným domem. To mu nezabránilo v dalším ujíždění. Díky vzájemné spolupráci policistů byl nebezpečný řidič zastaven ve Staré Bělé,“ dodala mluvčí.

Zdrogovaný řidič u Hranic považoval policisty za mimozemšťany

Krimi

Řidič byl podroben orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu s negativním výsledkem. Test na drogy však odmítl.

„Následně se lustrací ukázalo, že řidiči byl uložen trest v podobě zákazu řízení motorových vozidel až do roku 2023,“ dodala Michalíková s tím, že řidič se nyní bude zodpovídat z maření výkonu úředního rozhodnutí.

Reklama

Výběr článků

Načítám