Hlavní obsah

Zdrogovaný řidič u Hranic považoval policisty za mimozemšťany

Přerov
Aktualizováno

Nebezpečným kličkováním na sebe v pondělí večer upozornil 48letý řidič, který jel po silnici ve směru od Valašského Meziříčí na Hranice na Přerovsku. Jak se následně ukázalo, byl zdrogovaný, a to tak, že si policisty spletl s mimozemšťany. Při incidentu naštěstí nebyl nikdo zraněn. Muž nakonec skončil na záchytce. Právu to ve čtvrtek řekla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V pondělí před 21. hodinou policisté přijali na lince 158 oznámení o dodávce, která kličkuje po cestě a jezdí ze strany na stranu. Na místo vyrazila hlídka, která byla v kontaktu s oznamovatelem.

V Černotíně, kde ho při jízdě zachytil i stacionární radar při překročení povolené rychlosti v obci, policisté chtěli muže zastavit, ale ten na to nereagoval a stále přejížděl do protisměru, kde ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu.

Zdrogovaný řidič na Nymbursku ujížděl před policií. Zastavila ho protihluková stěna

Krimi

„Někteří z nich byli dokonce nuceni zastavit a sjet ke krajnici. Řidič pokračoval dál směrem do Hranic a choval se velmi nevyzpytatelně a nebezpečně. Dojel až na ulici Hranickou kolem kasáren, dál pokračoval na kruhový objezd, který celý projel, a vyjel čtvrtým výjezdem zase zpátky do Hranic, kde u hlavní brány kasáren zastavil. Po celou dobu jelo policejní auto za dodávkou,“ uvedla mluvčí.

Zdrogovaný mladík ujížděl policii rychlostí až 180 km/h. Zradila ho slepá ulice

Krimi

Hlídka přistoupila k autu a řidiče vyzvala, aby vypnul motor a vystoupil. Muž na to nereagoval a přes stažené boční okno na zasahující policisty řval, že jsou mimozemšťané, ať ho nechají na pokoji.

Ve vozidle se zamkl a nemínil ho opustit. Zavřel okno a stále uvnitř vozidla hystericky něco vykřikoval. Přesedl na místo spolujezdce, nasadil si bílé rukavice a ve výlevu svých emocí stále pokračoval.

Kradené audi při dramatické honičce na D46 policistům a celníkům ujelo, řidič utekl

Krimi

Po pár minutách sám vystoupil a se zaťatými pěstmi směřoval k jednomu z policistů. „Okamžitě byly proti němu použity donucovací prostředky a na zemi mu byla nasazena pouta. Stále křičel něco o mimozemšťanech a kopal kolem sebe. V autě se kromě něho nacházel ještě menší pes, kterého zajistili strážníci,“ popsala Zajícová.

Muž byl poté dopraven sanitkou do nemocnice na vyšetření, kde lékař rozhodl o jeho umístění na záchytku v Olomouci, kam byl eskortován, už bez dalšího incidentu. Orientační test na návykové látky byl pozitivní na pervitin. „Dechovou zkoušku nebyl muž schopen provést,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám