Hlavní obsah

Řidič felicie zavinil srážku fiatu s autobusem a od nehody ujel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Mezi Frýdlantem a Kunraticemi v libereckém kraji se v sobotu srazil osobní vůz s autobusem v důsledku nebezpečné jízdy řidiče třetího vozidla. Dva lidé z fiatu byli vážně zraněni, lehčí zranění utrpěli i čtyři pasažéři autobusu. Viník nehody, řidič tmavě zelené felicie, který riskantně předjížděl, z místa nehody ujel. Policisté po něm pátrají.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Při nehodě utrpěl vážné zranění 18letý řidič fiatu a ještě hůře dopadl jeho 22letý spolujezdec, kterého v kritickém stavu z místa nehody transportoval vrtulník na traumatologické oddělení ústecké Masarykovy nemocnice. V linkovém autobusu ČSAD se lehce zranili čtyři lidé, ty převezla sanita zdravotnické záchranné služby na ošetření do frýdlantské nemocnice,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková, podle níž se vozy srazily kolem deváté ráno.

Popsala také okolnosti nehody: „Ve směru od Frýdlantu projíždělo osobní vozidlo značky Volvo, které nejprve na poměrně nepřehledném úseku předjel řidič osobního vozidla značky Fiat. Poté, co se fiat před vozidlo volvo zařadil, snažil se ho předjet zatím nezjištěný řidič osobního vozidla značky Škoda Felicia. Šofér felicie se ale před fiat už nestačil bezpečně zařadit, protože se v protisměru objevil autobus.“

Řidič felicie, který pokračoval v předjíždění, se podle policistky snažil zabránit čelnímu střetu s autobusem, a proto bočně narazil do předjížděného fiatu: „Vychýlil ho z jeho jízdní dráhy do protisměru. Ačkoliv se snažil zmírnit hrozící následky i řidič autobusu, který duchapřítomně strhl řízení vlevo ke krajnici a skončil v příkopu, došlo nakonec ke střetu fiatu s levou přední částí autobusu.“

Policie pátrá po Škodě Felicii tmavě zelené metalické barvy, které má páté dveře barvy šedé nebo stříbrné, a po jejím řidiči.

Reklama

Výběr článků

Načítám