Hlavní obsah

Řidič BMW jel přes 250 km/h. Nevšiml jsem si vás, řekl policistům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Dva řidiče krátce po sobě naháněli minulý týden policisté na Olomoucku. Jeden z nich se v pátek řítil ve vozidle značky BMW po silnici rychlostí přes 250 kilometrů za hodinu, další šofér v autě značky Audi před policisty ujížděl opilý. Oba zásahy zaznamenali policisté na kameru.

Řidič BMW na Olomoucku jel přes 250 km/hVideo: Policie ČR

 
Článek

„Během pátečního večera policistům z krajského oddělení silničního dohledu ujížděli hned dva řidiči v Olomouci. Přitom zbytečně riskovali a stejně neujeli,“ sdělil v úterý Právu policejní mluvčí Libor Hejtman.

Na první auto narazili policisté na ulici Pražská ve směru do centra Olomouce. Před 19. hodinou tam předjel 52letý řidič BMW vysokou rychlostí jejich auto v civilním provedení. Policisté vyrazili vůz zkontrolovat, řidič ale výzvy k zastavení nerespektoval a začal ujíždět.

„Nejprve ulicemi města a poté zamířil na dálnici D35 směrem na Mohelnici. Po ní se řítil rychlostí přes 250 km/h. Policejní hlídce se mu ujet nepodařilo, a proto po deseti kilometrech sjel z dálnice a zastavil,“ uvedl mluvčí.

Terénní mercedes ujížděl policistům v Praze příkopem. Daleko nedojel

Krimi

Řidič se podle něj na místě podrobil dechové zkoušce na alkohol i testu na jiné návykové látky s negativními výsledky. Neměl ani zákaz řízení a předepsané doklady měl v pořádku.

„Policistům uvedl, že si jich dříve nevšiml. Z přestupku se bude zpovídat před správním orgánem, kam jej policisté oznámili,“ konstatoval Hejtman.

Foto: Policie ČR

Pronásledování auta na Olomoucku

Druhý případ se udál o pět hodin později. Audi na ulici Velkomoravská jelo rychlostí 151 km/h, 31letý řidič překročil povolenou rychlost o 101 km/h. Ani on nemínil policistům hned zastavit, ale ti jej velmi rychle dostihli na ulici Polívkova.

Tady ho vytlačíme! Policie zveřejnila záběry z divoké honičky u Prahy

Krimi

„Řidič se ještě dal na útěk, ale byl hned dopadnut. Při následných dechových zkouškách nadýchal přes 1,3 promile alkoholu v dechu. Mimo dopravního přestupku je muž podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ dodal policejní mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám