Hlavní obsah

Tady ho vytlačíme! Policie zveřejnila záběry z divoké honičky u Prahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové záběry ukazují průběh pátečního pronásledování kradené octavie. Honičku po několika manévrech PIT zastavily až výstřely z policejních zbraní, které zranily jednoho policistu.

Policie zveřejnila záběry z divoké honičky u PrahyVideo: Policie ČR

 
Článek

Video ukazuje, jak chtěli policisté kolem 11. hodiny zastavit v Praze auto, které je vedeno jako odcizené. Řidič však nereagoval a pokračoval po Evropské ulici směrem k letišti a dále mimo Prahu. V ulici Do Horoměřic sjel na pole a pokračoval v jízdě s několika hlídkami v zádech.

„Policisté několikrát použili speciální PIT manévr (auto naráží zpevněným rámem do pronásledovaného vozu – pozn. red.), aby auto zastavili. Na poli následně použili varovné výstřely směrem na vozidlo. Přitom došlo ke zranění policisty fragmentem střely,“ řekl Novinám mluvčí policie Jan Rybanský.

Policejní auta následně řidiče donutila zastavit a dostala ho do kleští, aby nemohl pokračovat.

Policisté v Praze honili kradenou octavii. Poničili vlastní auta, varovná střelba zranila jednoho z nich

Krimi

Podle mluvčího není poranění policisty vážné. Při pronásledování byla ale tři policejní vozidla poškozena.

„Řidič skončil v poutech a byl předveden na policejní služebnu k dalším úkonům. Jeho spolujezdkyně pak k celé věci na stejné služebně podala vysvětlení,“ uvedl Rybanský s tím, že prověřením třiačtyřicetiletého zadrženého v policejních evidencích vyšlo najevo, že v minulosti byl za opakovanou majetkovou trestnou činnost odsouzen k pěti nepodmíněným trestům odnětí svobody, z posledního byl propuštěn koncem dubna 2021.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Poškozena byla tři auta.

Několikrát mu byl také soudem prodloužen zákaz řízení motorových vozidel, a to až do ledna 2025, celkem tedy na dlouhých jedenáct let. Navíc se při výslechu přiznal, že vozidlo, ve kterém ujížděl, odcizil v uplynulých dvou týdnech v autobazaru na Praze 4 poté, co se vloupal do kanceláře, kde si vzal klíče od zapalování. Pak na něj přidělal i odcizenou registrační značku.

„Řidič je v tuto chvíli podezřelý ze spáchání trestných činů krádeže, maření výkonu úředního rozhodnutí, násilí proti úřední osobě a obecného ohrožení. Není však vyloučeno, že právní kvalifikace skutku bude změněna či rozšířena,“ řekl Rybanský. Řidič hrozí až osmiletý trest odnětí svobody.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Při zásahu byl zraněn jeden policista.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Řidič byl dopaden na poli na okraji Prahy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám