Hlavní obsah

Revizní technik odebíral několik let elektřinu načerno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Po anonymním oznámení o možném podvodu při odběru elektřiny prověřili zlínští kriminalisté jednasedmdesátiletého muže z jedné obce na Zlínsku. Spolu s rozvodnou společností zjistili, že muž odebíral asi tři roky načerno elektřinu pro svůj rodinný dům. Energetikům tak způsobil škodu za minimálně šest set tisíc korun.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Pracovníci rozvodné společnosti při revizi měřicích přístrojů zjistili, že za poslední měsíc byla na konkrétní adrese neoprávněně odebraná elektřina v hodnotě více než dvanáct tisíc korun. Při kontrole také zjistili, že někdo instaloval kabel za zaplombovaným elektrorozvaděčem, který zvenku nebyl vidět. Na tuto odbočku byly navíc instalovány energeticky náročné elektrospotřebiče, které zajišťovaly vytápění rodinného domu,“ přiblížila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

ČEZ od ledna zvýší ceny elektřiny

Ekonomika

Policisté po kontrole začali případ šetřit pro podezření z krádeže. Při domovní prohlídce zjistili, jakým způsobem byl nainstalován kabel, který neměřil skutečný odběr elektrické energie.

„Majitel rodinného domu veškerou vinu popřel, přesto je evidentní, že vzhledem k povaze jeho zaměstnání, kdy pracuje jako revizní technik silnoproudé elektřiny, vědět měl a mohl, že je v domě zapojená elektrická energie mimo elektroměr. Jednal proto jednoznačně se záměrem získat neoprávněný majetkový prospěch,“ poznamenala mluvčí.

V případě odsouzení hrozí dosud netrestanému muži až pětileté vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám