Hlavní obsah

ČEZ od ledna zvýší ceny elektřiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Společnost ČEZ ve středu oznámila, že od ledna příštího roku zvýší ceny elektřiny. Zákazníci využívající nejběžnější sazby by si měli proti současnosti připlatit zhruba o třetinu. Zvýšení sazeb se nedotkne zákazníků s fixací. Oznámil to mluvčí společnosti Roman Gazdík.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Samotná cena za spotřebovanou megawatthodinu se například u nejběžnější sazby D02 zdvojnásobí. Zatímco dosud za megawatthodinu platili lidé 1700 korun bez DPH, nově to bude 3120 korun.

Celkové ceně na faktuře pomáhá to, že regulované poplatky zůstávají v tuto chvíli stejné. Jejich výši na příští rok oznámí Energetický regulační úřad během listopadu, žádné významné zvýšení ale analytici neočekávají.

V drahém režimu DPI zůstávají statisíce lidí

Domácí

Velkoobchodní ceny elektřiny a plynu v poslední době vystoupaly do rekordní výše, některé ceníky dodavatelů zdražují o desítky procent či násobně. Kromě dopadu na spotřebitele způsobila situace problémy také některým dodavatelům.

V polovině října oznámily ukončení činnosti firmy Bohemia Energy se zhruba 900 000 odběrateli, Kolibřík energie s 28 000 klienty a A-PLUS Energie obchodní se 150 odběrnými místy.

Ještě větší zdražení lze očekávat u plynu.

Reklama

Výběr článků

Načítám