Hlavní obsah

Recidivista při zatýkání pobodal policistu i služebního psa

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

Policistu a policejního psa na Vsetínsku brutálně pobodal nožem osmadvacetiletý recidivista. Policisté šli muže zatknout, protože na něj okresní soud vydal zatykač. Policista se bude ze zranění nejméně tři týdny léčit.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Ilustrační foto

Článek

„Osmadvacetiletý muž ze Vsetínska v nočních hodinách v pátek surově napadl zakročující policisty a jejich služebního psa. Zákrok souvisel se skutečností, že na muže byl Okresním soudem ve Vsetíně vydán příkaz k zatčení,“ uvedl mluvčí Krajského ředitelství policie ČR ve Zlíně Pavel B. Stránský.

„Muž se při zatčení bránil. Nejprve poranil nožem na hlavě služebního psa a posléze pobodal i zakročujícího policistu. Způsobil mu bodnořezné poranění na noze, které si vyžádá nejméně třítýdenní léčení,“ popsal Stránský.

Pachatel není pro policisty neznámou osobou. Doposud byl pětkrát soudně trestán, vždy mu byl uložen podmíněný trest za drogovou kriminalitu, majetkovou trestnou činnost a ublížení na zdraví.

Muž se násilí vůči policistům dopustil ve zkušební době, neboť byl v roce 2014 odsouzen pro předchozí trestnou činnost. V nedávné minulosti například zase ničil osobní motorová vozidla v Zubří a je také policisty prověřován pro poškozování cizí věci a výtržnictví.

„Pro poslední zločin násilí proti orgánu veřejné moci, jehož se muž dopustil útokem na policistu, je ohrožen trestní sazbou od dvou do osmi let odnětí svobody. Muž je v současné době z rozhodnutí soudce ve vazbě,“ řekl Stránský.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám