Hlavní obsah

Propíchnu tě, když mi nedáš peníze, hrozil recidivista muži vrtákem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hranice

Kriminalisté obvinili z loupeže dva recidivisty ve věku 19 a 22 let, kteří v Hranicích na Přerovsku oloupili pětatřicetiletého muže. Jeden z nich přitom hrozil, že mu vrtákem, který držel v ruce, propíchne krk, když jim nedá peníze. Poškozený to ohlásil až po čtyřech dnech. Novinky o tom ve středu informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Miloslav Hradil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž se podle ní stal obětí dvou mladých recidivistů, kteří bydleli ve stejné ubytovně v Hranicích jako on.

Vše se začalo odvíjet od chvíle, kdy chtěl jít na ubytovnu, ale vzhledem ke své podnapilosti nebyl do ubytovacího zařízení vpuštěn. Bylo mu řečeno, že má přijít později, až vystřízliví.

„Před budovou potkal dva muže, devatenáctiletého a o tři roky staršího, se kterými se vzhledem k tomu, že byli obyvateli stejného zařízení, znal. Společně se pak pohybovali po Hranicích,“ uvedla mluvčí.

Zpitého policistu za násilí zatím nevyhodili, i když mohou

Krimi

Po poškozeném podle ní oba muži chtěli, aby jim něco koupil, a stále se ho doptávali, jakou má u sebe hotovost. Dobrovolně jim koupil něco k pití i snědku, v tu dobu byli oba mladíci stále ještě přátelští.

„Po delší době se ale jejich společnost přestala pětatřicetiletému muži zamlouvat. Chtěl se od nich odpojit, ti dva ho ale stále pronásledovali a z jejich řečí začal pociťovat určité obavy, protože se stále vyptávali na peníze,“ konstatovala Zajícová.

Situace podle ní vygradovala na ulici Tovární, kde ho starší z mladíků chytil za vlasy a tlačil ho k zemi s tím, aby jim dal peníze. Napadený mu ukázal kapsy a sundal si batoh, ve kterém měl peněženku.

„Agresor ho stále držel násilím za vlasy, a přitom si poškozený všiml, že v druhé ruce má kovový vrták, který držel v bezprostřední blízkosti jeho krku. Zvýšeným hlasem mu říkal, že pokud nedostanou peníze, tak ho propíchne,“ poznamenala mluvčí.

Druhý z pachatelů podle ní vzal batoh, prohledal ho a vzal z něj peněženku. V ní našel hotovost 6600 korun, kterou vytáhl a nechal si ji.

Čtrnáctiletý chlapec kopal ve Varech další dítě do obličeje, ostatní mu fandili

Krimi

V peněžence nechal stovku a hodil ji na zem. Společně s druhým pachatelem pak odešli a nezraněného oloupeného nechali na místě útoku.

„Ten se následně vrátil zpět na ubytovnu. Nahlásit útok na svoji osobu přišel na policii až za čtyři dny, když si vše promyslel.

Hned následující den byli oba mladí recidivisté se souhlasem státního zástupce zadrženi a převezeni na služebnu, kde jim bylo sděleno obvinění z trestného činu loupeže spáchaného ve spolupachatelství,“ uvedla Zajícová.

Mladší z obviněných byl následně propuštěn na svobodu, kde bude také vedeno jeho trestní stíhání. Na druhého z mladíků byl s ohledem na jeho kriminální minulost dán podnět k podání návrhu na jeho vzetí do vazby.

„Státní zástupce i soudce návrh akceptovali a obviněný byl dva dny po zadržení eskortován do vazební věznice v Olomouci, kde bude čekat na verdikt soudu. Oběma hrozí za násilný trestný čin až desetiletý trest odnětí svobody,“ doplnila policejní mluvčí.

Mladý recidivista opakovaně oloupil nezletilého chlapce, skončil ve vazební věznici

Krimi

Reklama

Související témata:
Vrtáky

Výběr článků

Načítám