Hlavní obsah

Mladý recidivista opakovaně oloupil nezletilého chlapce, skončil ve vazební věznici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Ve vazební věznici s obviněním ze spáchání trestného činu loupeže skončil 22letý muž z obce poblíž Hranic na Přerovsku. Opakovaně olupoval nezletilého chlapce. Ten si to nakonec nenechal líbit a obrátil se na policii. Zadržený byl už několikrát soudně trestán. Novinky o tom ve čtvrtek informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

Vše podle ní začalo již předposlední den loňského roku, když obviněný oslovil na ulici Nádražní v Hranicích čtrnáctiletého chlapce s dotazem, zdali nemá pro něho pět korun na autobus.

„Hoch vytáhl z tašky pětikorunu a dobrovolně mu ji dal. U pětikoruny to ale neskončilo a muž chtěl po chlapci jeho mobilní telefon a další peníze. Vyhrožoval mu sevřenou pěstí a újmou na zdraví. Kluk dostal strach a mobilní telefon mu raději dal,“ uvedla mluvčí.

Mladý recidivista si telefon podle ní vzal se slovy, že ho chlapci vrátí za 600 korun. Společně odešli za matkou hocha do místa bydliště. Tam se na jeho matce domáhal vydání částky 2500 korun za dluh, který měl u něho údajně její syn mít.

„Pak zlevnil na 600 korun a vyhrožoval, že pokud peníze nedostane, bude zle. Žena měla obavy, že by se dotyčný mohl dopustit násilí, proto mu raději požadované peníze dala. Poté muž odešel a telefon nechal položený na okně,“ konstatovala Zajícová.

Ještě téhož dne mladík opět hocha zastavil na ulici. Sebral mu tisícikorunovou bankovku. Chlapec mu ji vydal, protože měl strach z možného napadení.

„O pár dní později na sebe oba opět narazili na třídě 1. máje v Hranicích a mladík po chlapci chtěl zase peníze s tím, že pokud je nedostane, přijdou na řadu pěsti. Poškozeného tak připravil o dalších přibližně 300 korun. To už si chlapec ale nenechal líbit a na linku 158 oznámil, co se stalo,“ poznamenala mluvčí.

Hned následující den byl podle ní podezřelý zadržen a převezen na policejní služebnu. Noc přečkal v policejní cele a další den si vyslechl obvinění. V případě odsouzení mu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

„I přes své mládí má za sebou odsouzení pro několik skutků násilného i majetkového charakteru,“ doplnila policejní mluvčí s tím, že soud akceptoval návrh na vzetí obviněného do vazby.

Ostravský zloděj se před policií schoval v gauči, na kterém seděly tři děti

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám