Hlavní obsah

Čtrnáctiletý chlapec kopal ve Varech další dítě do obličeje, ostatní mu fandili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Drsné napadení mezi nezletilými provázené kopy do obličeje a šikanou, navíc před obecenstvem a natáčené na mobil, vyšetřují kriminalisté v Karlových Varech. Podle policie, která případ prověřuje jako výtržnictví a ublížení na zdraví, hocha zbil 14letý chlapec ze zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc.

Foto: Envato

Ilustrační foto

Článek

Zahájení vyšetřování okolností incidentu, který se stal před několika dny Novinkám v úterý potvrdil mluvčí policie Jan Bílek s tím, že karlovarští policisté se zabývají oznámením o napadení nezletilého chlapce a mají k dispozici videozáznam, na kterém je násilí natočené.

„Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání ublížení na zdraví a výtržnictví. Jakmile bude možné poskytnout bližší informace, učiníme tak,“ sdělil bez dalšího mluvčí.

Věk chlapců ani další informace k okolnostem drsného incidentu policie neuvedla. Podle Deníku k napadení došlo v karlovarské čtvrti Doubí a videozáznam, který zveřejnil, nasvědčoval vyřizování účtů. Útočníkovi bylo podle serveru 14 let.

Školáci na výletě šikanovali spolužačku, plivli jí do tváře, protože je Ukrajinka

Domácí

Na videu je vidět, jak se agresor snaží jiného, o hlavu menšího chlapce dostat na zem, což se mu nakonec povedlo. Kolem poskakovali další chlapci, viditelně mladší než násilník, kteří útočníka povzbuzovali.

Agresor oběť ležící na zemi zaklekl a dál ji bil. Napadenému klečel i na hlavě, a než vstal, zakřičel: „Kdo mi dal facku? Komu budeš dávat pěstí? Omluv se!“

Útočník hocha pak ještě dvakrát silně kopl do obličeje, po čemž napadený bolestí zaječel. To bylo i na obecenstvo příliš a z místa mimo záběr se ozvalo: „Nedělej!“

Kromě policie se případem zabývá i úřad na ochranu dětí (OSPOD). Deník uvedl, že násilníkem byl 14letý klient Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc, napadený klientem zařízení nebyl.

Roky měli ubližovat spolužačce. Dvě dívky a chlapce ze základní školy vyšetřují za vydírání

Krimi

Zmíněná zařízení jsou pro děti, které se například vlivem nefunkční rodiny ocitly bez jakékoliv péče, nebo jsou týrané či jsou v ohrožení jejich základní práva. Kromě ubytování a vyřešení základních potřeb zde mají i psychologickou pomoc.

Třináctiletý školák s pistolí přinutil v Brně vrstevníky, aby se poprali

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám