Hlavní obsah

Drogový fastfood. Dealer na Liberecku prodával z výdejního okénka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro drogy podobně jako do obchodu s rychlým občerstvením si zájemci chodili v jedné z obcí na Liberecku. Muž, kterého policie podezírá z prodeje pervitinu a marihuany, měl zboží více než tři roky vydávat z okénka bytu, kde bydlel. Soud podezřelého, který měl už v minulosti problémy se zákonem kvůli drogám, poslal do vazby.

Foto: Policie ČR

Muž prodával drogy z okna domu

Článek

O případu v úterý informoval mluvčí policie Vojtěch Robovský. Kriminalisté začali 42letého muže podezírat začátkem března.

„Jeho hlavním obchodním artiklem a vlastně jedinou výdělečnou činností byl od roku 2018 prodej omamných a psychotropních látek. Recidivista se na Frýdlantsku věnoval této protiprávní činnosti i přesto, že již byl v minulosti rozsudkem okresního soudu uznán vinným ze spáchání obdobné trestné činnosti,“ sdělil mluvčí.

Kriminalisté zmapovali více 300 konkrétních prodejů pervitinu nebo marihuany, přičemž podezřelý si s byznysem za hranicí zákona hlavu příliš nelámal a drogy měl vydávat přes „výdejní okénko“. O kterou obec se jednalo, policie neupřesnila, Robovský hovořil o okolí Frýdlantu.

Mezinárodní gang vyrobil téměř pět tun pervitinu, vařil se i v Česku

Krimi

„Kdokoli měl zájem, přispěchal k okénku mužova bytu a tak, jako například funguje výdej hamburgerů ve fastfoodu, fungoval i prodej omamných a psychotropních látek,“ zmínil Robovský.

Po zadržení policisté našli při domovní prohlídce hotovost a drogy připravené k prodeji.

Podezřelého muže pak obvinili z drogového deliktu a soud ho poslal do vazby. Hrozí mu až desetileté vězení.

Gang výrobců pervitinu z Kolínska měl arzenál zbraní a v garáži kradené veterány

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám