Hlavní obsah

Přítelkyni na procházce ubodal. Žárlivý senior z Ostravy dostal 15 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Na patnáct let do věznice se zvýšenou ostrahou poslal v úterý ostravský krajský soud za vraždu šestašedesátiletého Petra Maka z Ostravy. Loni na počátku července v opilosti ubodal svou přítelkyni během procházky na okraji Bělského lesa v Ostravě-Zábřehu. Před soudem se k činu přiznal. Rozsudek zatím není pravomocný, lze se proti němu odvolat.

Foto: Aleš Honus, Právo

Petr Mako v jednací síni ostravského krajského soudu

Článek

K tragédii došlo loni 8. července nedaleko tramvajové trati vedoucí po ulici Svornosti mezi Starým Zábřehem a lesoparkem Bělský les. Petr Mako zde na svou přítelkyni během hádky vytáhl vystřelovací nůž a velkou silou jí uštědřil osm ran, zejména do horní poloviny těla. Motivem hádky byla žárlivost.

„Žádný konkrétnější důvod se nezjistil, ale žárlivost byla průvodním jevem celého jejich soužití,“ řekla novinářům státní zástupkyně Beata Ciencialová.

Za brutální vraždu ženy v Ostravě si muž odpyká 16 let

Krimi

Hlavní líčení mělo v úterý velmi rychlý průběh, protože obžalovaný hned na počátku prohlásil svou vinu, takže podle nové zákonné úpravy již soud ani nemusel vyslýchat svědky a znalce. „Jsem vinen v plném rozsahu, nemělo se to stát. Je mi to opravdu moc líto,“ prohlásil Mako v jednací síni.

Foto: Aleš Honus, Právo

Petr Mako byl odsouzen za ubodání přítelkyně během procházky

Osobně se také omluvil dceři zavražděné ženy, která byla v jednací síni přítomna. Součástí rozsudku je i povinnost obžalovaného uhradit tzv. nemajetkovou újmu způsobenou jak dceři, tak synovi oběti. Každému musí zaplatit 400 tisíc korun, je ale otázkou, zda je vůbec reálné, že by tento závazek byl schopen splnit.

Chtěl jsem jen projet, hájil se obžalovaný z vraždy cyklistky. Dostal 25 let

Krimi

Petr Mako nestál před soudem poprvé. Jednou byl dokonce již odsouzen za přípravu vraždy, a to v roce 1978. Tehdy si odseděl čtyři roky. Konkrétnější informace o tomto skutku nyní u soudu nezazněly, v každém případě ani později nevedl příliš spořádaný život a oddával se mimo jiné nadměrnému pití alkoholu.

Jsem vinen v plném rozsahu, nemělo se to stát.
Petr Mako, obžalovaný

„Jeho život nelze považovat za řádný,“ uvedla soudkyně Natálie Tognerová s tím, že ani podle znaleckého posudku nelze s ohledem na jeho věk a osobnostní nastavení očekávat nápravu.

Trpké stárnutí manželů ukončila mimořádně surová vražda ženy, senior dostal 8 let

Krimi

Rozsudek zatím není pravomocný, odsouzený si ponechal lhůtu na případné odvolání, a to i přesto, že mu soud vyměřil trest na spodní hranici sazby. V případě odvolání se kauzou bude zabývat Vrchní soud v Olomouci.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám