Hlavní obsah

Za brutální vraždu ženy v Ostravě si muž odpyká 16 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Za loňskou brutální vraždu šestapadesátileté ženy v ostravské části Zábřeh si Aleš Rek definitivně odpyká 16 let vězení. Rozsudek ostravského krajského soudu v úterý potvrdil olomoucký vrchní soud. Zamítl tak odvolání obžalovaného, který vraždu popíral. Rozsáhlá devastující vnitřní zranění oběti vysvětloval tím, že na ženu několikrát opilý upadl.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Obžalovaný Aleš Rek u vrchního soudu v Olomouci

Článek

Vražda se stala loni 18. srpna v jednom z domů v Čujkovově ulici. Podle obžaloby Rek v úterý 18. srpna popíjel se svou známou, poté však došlo mezi oběma k incidentu. Muž při prvním výslechu přiznal, že ženu napadl pěstmi, po změně právní kvalifikace na vraždu se začal hájit tím, že na ženu zřejmě nechtěně upadl, když se ji snažil zvednout ze země.

Muž měl v Ostravě ubodat partnerku, pak se šel přiznat

Krimi

Podle obžaloby však pětačtyřicetiletý muž ženu napadl v předsíni, udeřil ji nejprve pěstmi a poté do ní kopal a koleny na ni naklekával. Mechanismy zranění potvrdili i znalci, podle jejich posudků byl muž za své jednání plně odpovědný. Také podle kamerových záznamů byla žena při příchodu do domu s obžalovaným Rekem zcela v pořádku.

Za pobodání spolucestujícího ve vlaku půjde muž za mříže na 10 let

Krimi

Muž poté nechal ženu nějakou dobu bez pomoci, záchranná služba už jí při svém příjezdu nemohla pomoci. Žena utrpěla devastující zranění, zemřela po roztržení srdce při rozsáhlém poranění hrudníku, poraněné měla také plíce a slezinu, hrudník měla vmáčknutý dovnitř a zlomená žebra.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám