Hlavní obsah

Při požáru bytu v Karviné objevili hasiči ohořelé tělo 80leté žené

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Tragickou tečku měl noční požár bytu v Karviné. Při hašení bytu našli hasiči mrtvé tělo 80leté ženy.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Při hašení bytu v Karviné našli hasiči mrtvé tělo.

Článek

K požáru došlo v ulici Zátiší v karvinské části Nové Město. Hasiči se o plamenech v přízemním bytě dozvěděli sedm minut po půlnoci ze soboty na neděli.

„V dýchací technice a s jedním vodním proudem ihned po příjezdu vnikli do zakouřeného bytu. Během průzkumu našli jednu osobu bez známek života a vynesli ji ven. Přivolaný lékař u ní konstatoval smrt,“ sdělil zastupující mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák. Policejní mluvčí Soňa Štětínská uvedla, že zemřelou osobou v bytě byla žena. „Podle dosud zjištěných informací šlo o téměř osmdesátiletou uživatelku bytu,“ upřesnila.

Dodal, že samotný požár byl nevelkého rozsahu a hasiči jej zlikvidovali za necelých 10 minut. „Z domu nebylo potřeba nikoho evakuovat, obyvatelé dům opustili sami ještě před příjezdem našich jednotek,“ podotkl Kozák.

Příčiny vzniku požáru, stejně jako výši škody šetří specialisté z řad hasičů i policie. Policie pak bude rovněž zjišťovat okolnosti úmrtí staré paní.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám