Hlavní obsah

Při likvidaci požáru pily se zranil hasič

Právo, ab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BÍLOVEC

Rozsáhlý požár zachvátil v noci na sobotu areál pily v Bílovci na Novojičínsku. Během jeho likvidace byl zraněn jeden ze zasahujících hasičů. Škoda způsobena požárem byla předběžně vyčíslena na šest a půl miliónu korun. Právu to řekl Petr Faster z Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje.

Článek

Zranění jednoho z hasičů označil za lehčí. "Propadl se od ním strop a při pádu kolega utrpěl pohmožděniny hrudníku," dodal.

K požáru hasiči vyjeli 10 minut před 23. hodinou a poslední jednotky opustily požářiště v sobotu ráno, krátce po šesté hodině. Na místě zasahovalo 15 hasičských vozů profesionálních a dobrovolných jednotek.

"Oheň zachvátil pilnici, stolárnu a střechu správní budovy. Požár hořel na ploše zhruba 40 x 15 metrů," popsal Faster s tím, že hasiči nasadili vodní proudy na hašení hořícího dřeva a na chlazení a ochranu sousedního objektu, který se tak podařilo částečně uchránit.

"Ve tři hodiny ráno se požár podařilo zlikvidovat a objekt byl před šestou hodinou ranní předán majiteli," dodal. Příčinu požáru šetří vyšetřovatelé hasičů a policie.             

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám