Hlavní obsah

Preventivní Kryštof napomíná hlavně kvůli rychlosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Akce Kryštof plus pokračuje až do konce týdne. Je zaměřena více na prevenci než represi. "Říkáme tomu Kryštof plus, měla by to být pozitivní akce, která by měla přispět ke zlepšení situace na nejvytíženějších dopravních tazích," řekl Právu ministr vnitra František Bublan. Zatím policisté kárají řidiče hlavně kvůli rychlosti.

Článek

Jednotlivé dopravní hlídky by měly především dohlížet na plynulost provozu a působit preventivně. Závažné dopravní přestupky ale hlídky trestat budou. 

"Akce se bude týkat hlavně dálnic, kde budou posíleny dopravní hlídky. Kontrolovat budou především na vytipovaných místech dodržování zákazu předjíždění kamiónů, ale i další dopravní přestupky včetně rychlosti," uvedla v pátek mluvčí policejního prezídia Blanka Kosinová.

Např. v severních Čechách se dopravní policisté zaměřili na kontrolu vozidel na dálnici D 8 a částečně také na silnici č. I/8 vedoucí ke státní hranici. Na severočeském úseku dálnice D 8 policisté zkontrolovali od pátku do neděle 987 vozidel a zjistili při tom 196 dopravních přestupků. Za ně řidičům vyměřili blokové pokuty v celkové výši 120 000 korun.

Nejčastějším přestupkem je jako vždy nedodržení nejvyšší povolené rychlosti, mnoho lidí také nemá dálniční známku. Celkové výsledky budou k dispozici po skončení akce. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám