Hlavní obsah

Přepadená úřednice: Lupič mi mířil pistolí na břicho

Právo, kij

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HAVÍŘOV

Dramatickou výpovědí mladé bankovní úřednice, kterou lupič přepadl s pistolí v ruce loni na začátku prosince v Raiffeisenbank v Havířově na Karvinsku, pokračoval ve čtvrtek soudní proces u havířovského soudu. Před ním čelí obžalobě z přepadení 23letý Michal Dvořák, který se rovněž zpovídá kvůli drogám a úvěrovým podvodům.

Článek

Pracovnici banky se ani devět měsíců po strašidelném zážitku nevypovídalo lehce. "Pachatel přišel ke mně rychle. Měl černé brýle a kapuci staženou do obličeje. Tlačil mě k pokladnímu místu," začala před soudem popisovat mladá žena. "Asi říkal, že mám navalit prachy a otevřít pokladnu. Přesně si to už nepamatuji. Byla jsem v šoku," vypověděla žena. V ruce měl totiž pistoli.

Zbraň byla jen maketa

"Mířil mi na břicho. Byla jsem tak vystrašená, že jsem se dívala na zem. Šla jsem k trezoru. Nemohla jsem si hned vzpomenout ani na kód, který běžně používám," popsala dramatické okamžiky. Muž si nakonec z trezoru naházel přes 400 tisíc korun do igelitové tašky a zmizel. Kolegové v bance si ničeho nevšimli. "Sesypala jsem se. Šla jsem za kolegou a řekla mu, že bylo přepadení, ať zavolá policii," uvedla. Až při vyšetřování se ukázalo, že šlo o maketu pistole.

Dvořák tvrdí, že banku nepřepadl. Předvolaní svědci ho na fotografiích z bezpečnostní kamery neidentifikovali. Muže maskovaného v černých slunečních brýlích a zahaleného do kapuce nepoznali. Státní zástupce Otakar Cibien řekl, že má v ruce usvědčující důkaz. "Máme pachovou stopu, že v bance opravdu (Dvořák) byl," prohlásil. Případ bude pokračovat za dva týdny výslechy dalších svědků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám