Hlavní obsah

Před sebevraždou kriminalisty zmizela jeho kolegyně

– PRAHA
Novinky, Ivana Cihlářová, Milan Koukal

Čtyřiačtyřicetiletý kriminalista z Neratovic, jehož náhodný chodec našel ve středu odpoledne u benzínové stanice v Neratovicích na Mělnicku, se sám zastřelil služební zbraní. Potvrdila to nařízená pitva.

Foto: Mgr.Nicol Krčmářová

ThMgr.Martin Bukovský zaujal svým výkladem o tajemství vzniku života všechny přítomné.

Článek

"Pitva vyloučila cizí zavinění a prokázala, že policista spáchal sebevraždu. Muž zemřel na střelné poranění hlavy. Motivem činu byly zřejmě osobní důvody," upřesnila mluvčí středočeské policie Soňa Budská.

"Okolnosti kolem tohoto případu jsou však ještě složitější, než to vypadá," řekl policejní ředitel Jiří Kolář.

Zmizela i jeho kolegyně

Kriminalista, který se zabýval zejména případy loupeží, nebyl od pondělí v práci. Podle informací z důvěryhodných policejních zdrojů může s tragickou smrtí úzce souviset i údajně důvěrný vztah mrtvého kapitána s mladší kolegyní, která je již několik dní nezvěstná. Údajně ji měl naposledy vidět právě zastřelený muž.

"Pátráme po ní na rozhraní okresů Praha -východ a Mělník, protože pohřešovaná bydlela v Čelákovicích," potvrdila Budská.

Zemřelo již 7 policistů

Policejní prezident Jiří Kolář dnes k tomu řekl jediné: "Problémem je pro nás spíše to, že od počátku letošního roku tragicky zemřelo již sedm policistů, zatímco za celý loňský rok to bylo o pouhého jediného člověka víc. Je to hlubší problém a souvisí s mnoha okolnostmi a faktory, které nejen teď, ale i za minulé roky zkoumáme. Proto děláme všechno pro to, aby policisté, pokud se dostanou do nějaké složité životní situace, měli pomocnou ruku a byli schopni všechno zvládat."

Reklama

Výběr článků

Načítám