Hlavní obsah

Pražský magistrát uvažuje o žalobě na Barkovou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pražský magistrát zvažuje, že podá žalobu pro pomluvu na Libuši Barkovou, kontroverzní podnikatelku a přítelkyni rodiny premiéra Stanislava Grosse (ČSSD). Hlavní město tak reaguje na vyjádření Barkové v médiích, že magistrát pronajímá budovu v sousedství úřadu vlády k erotickým službám.

Foto: archiv Spa hotelu Lanterna

V rámci menu se budou servírovat například jehněčí hřebínky s restovanými hříbky a pohankovými noky.

Článek

"Magistrát kategoricky odmítá tato nařčení, která jsou zavádějící a nepravdivá. V kasinu, které je v objektu města provozováno, a ani v žádném jiném objektu v majetku Magistrátu hlavního města Prahy, nikdy erotické služby poskytovány nebyly," sdělil mluvčí magistrátu Jiří Wolf.

Barková, jejíž obchodní partnerství s premiérovou manželkou Šárkou vyvolalo nedávno hlubokou koaliční roztržku, poukazem na údajný postup pražského magistrátu obhajovala své podnikatelské aktivity. Podle médií přibývají důkazy, že Barková je majitelkou nuselského nevěstince Escade, nikoli jen pronajímatelkou domu, v němž podnik sídlí. Barková, kterou policie stíhá pro pojistný podvod, to odmítá.

Podnikatelka uvedla, že například magistrát v čele s Pavlem Bémem (ODS) pronajímá své prostory erotickým klubům, a nikomu to nevadí.

"Výroky paní Barkové mají zřejmě posloužit pouze k odvedení pozornosti od spojování jejího jména s poskytováním erotických služeb. Magistrát bude zvažovat podání žaloby pro pomluvu na paní Barkovou. Není přijatelné, aby se zcela beztrestně veřejně sdělovaly lži," uvedl Wolf.

Barková koupila na Proseku dva domy a ručí za úvěr, který si na nákup další nemovitosti vzala firma Grossové Denna Production. S Grossovou chtěly na Proseku vybudovat luxusní bytový komplex. Po tlaku médií ale premiérova žena nedávno oznámila, že veškeré podnikatelské aktivity ukončí.

Reklama

Související články

Ručitelka Grossové čelí stíhání pro podvod

Premiér Stanislav Gross v neděli potvrdil, že za úvěr pro jeho manželku Šárku ručí rodinná přítelkyně a obchodní partnerka Libuše Barková. Barková, která spolu...

Výběr článků

Načítám