Hlavní obsah

Požár v domě na Sokolovsku: Muž usnul při vaření, policista přelézal balkon v osmém patře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přes čtyřicet lidí muselo v noci na sobotu kvůli požáru narychlo opustit panelový dům v Chodově na Sokolovsku. Tři z nich skončili v péči zdravotníků. Hořela kuchyně jednoho z bytů kvůli zapomenutému jídlu na sporáku.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Požár v bytě v Chodově na Sokolovsku

Článek

O požáru informoval Právo mluvčí karlovarských hasičů Martin Kasal s tím, že požár vznikl ve čtyři hodiny ráno.

„Hořelo v bytě v osmém patře ve třináctipatrovém domě. Jednalo se o požár části kuchyně od potravin na zapnutému sporáku. Na místě zasahovalo pět jednotek hasičů. Požár se dál nerozšířil. Prostor domu byl zakouřený, samovolně se evakuovalo zhruba dvacet osob, dalších 23 pak dům opustilo na pokyn hasičů,“ uvedl Kasal.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Požár v bytě v Chodově na Sokolovsku

Mluvčí zdravotních záchranářů Radek Hes zmínil, že na místě zasahovaly dvě výjezdové skupiny. „Ošetřily na místě celkem tři osoby, které se nadýchaly kouře,“ dodal Hes.

K zásahu se vyjádřila na Twitteru také policie s tím, že muže, který nechal jídlo na sporáku, pomohl zachránit její příslušník.

„Jeden z policistů nasadil vlastní život, přelezl balkón v 8. patře a dostal se do bytu, kde hořelo. Požár uhasil a zachránil muže, který v bytě spal,“ uvedli policisté.

Na Prachaticku hořel bowling. Pod střechou měli uskladněný papír

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám