Hlavní obsah

Na Prachaticku hořel bowling. Pod střechou měli uskladněný papír

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K požáru herny bowlingu v ulici 1. máje ve Vimperku na Prachaticku vyjíždělo v pátek kolem osmé hodiny ráno několik jednotek hasičů. Ze střechy budovy se valil hustý černý dým. Hasiči při příjezdu na místo zjistili, že na půdě je uložen papír a půda hoří v celém rozsahu.

Požár bowlingu ve VimperkuVideo: HZS Jihočeský kraj

 
Článek

„Nasazeno bylo asi sedmdesát hasičů. Vedle bowlingu se nachází sklad pneumatik a naskladněné lahve s plynem. Tyto budovy museli hasiči ochlazovat, a tím se jim podařilo objekty před požárem uchránit,“ řekla Vendula Matějů, mluvčí jihočeských hasičů s tím, že v hořící budově bowlingu nikdo nebyl.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Požár bowlingu ve Vimperku

Zásah byl pro hasiče velmi náročný. Zasahovat museli v dýchací technice a plameny hasit pouze vně objektu - tedy střechou.

„A to kvůli velkému žáru, kdy se průzkumem uvnitř budovy dostali pouze do poloviny schodiště. Střecha se navíc částečně propadla. Vše navíc komplikovalo velké horko,“ dodala Matějů.

Plameny dostali hasiči pod kontrolu až kolem desáté hodiny dopoledne. Škoda byla odhadnuta na více než deset milionů korun. Proč začalo hořet, se vyšetřuje.

„Hasiči zůstávají na místě a požářiště stále monitorují dronem s kamerou,“ dodala v pátek před polednem mluvčí hasičů.

Pracovník pneuservisu zachránil před uhořením v Brně dva lidi

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám