Hlavní obsah

Poučený zloděj poštu nevyloupil, ale jen vykradl

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LITOVEL

To, že za krádež hrozí menší trest, než za loupež, ví zřejmě zatím neznámý muž, který si maskován v obličeji kuklou přišel v pondělí v podvečer pro peníze na poštu v Litovli na Olomoucku. Zřejmě proto nehrozil násilím, ani žádné nepoužil. Přesto si lup odnesl.

Článek

„Vešel před 18. hodinou do vestibulu na poště, přeskočil skleněnou přepážku a ze zásuvky odcizil finanční hotovost přibližně 20 tisíc korun. Potom utekl oknem ve vedlejší místnosti pryč směrem na Žerotínovu ulici,“ řekla Právu v úterý olomoucká policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Při činu podle ní muž nepoužil žádné násilí, ani výhrůžky násilím. Pokud by tak učinil, spáchal by trestný čin loupeže, za který by mu hrozilo až deset let vězení. Za krádež mu nyní hrozí v případě dopadení maximálně dvouletý pobyt za mřížemi.

Po pachateli policisté pátrají. „Prosíme občany, kteří by mohli k uvedené události cokoliv sdělit, aby policisty kontaktovali na nejbližší policejní služebně nebo prostřednictvím linky 158,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám