Hlavní obsah

Postrach žen z Kačerova dostal jen podmínku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Osmnáctiletý mladík, který se svým o čtyři roky mladším kamarádem přepadával a okrádal starší ženy v okolí stanice metra Kačerov v Praze 4, byl odsouzen k podmíněnému trestu s dohledem. Čtrnáctiletý násilník nebude souzen vůbec.

Článek

Mladík čin spáchal ještě před svými osmnáctými narozeninami, souzen byl tedy jako mladistvý. Hrozí mu proto jen poloviční trestní sazba. Za loupež v prvním odstavci mu soud může uložit maximálně pět let vězení. Druhý, nezletilý pachatel potrestán nebude vůbec. "Byl umístěn do dětského domova a byl podán návrh k civilnímu soudu na další opatření," uvedla před časem žalobkyně.

V prosinci 2004 policisté zadrželi oba podezřelé a ti se k deseti případům trestného činu loupeže doznali. Chlapci se spolu znali delší dobu a toulali se společně po ulicích.

Sedmnáctého října si během cesty autobusem městské hromadné dopravy vytipovali první oběť. Jednalo se o sedmačtyřicetiletou ženu, která cestovala sama. Mladíci se dohodli, že ženu přepadnou a oloupí. O deset minut později svoje rozhodnutí realizovali.

Uprostřed vozovky Pekárenská se na ženu vrhli. Po krátkém přetahování se jim podařilo ukrást kabelku, pak ženu srazili na zem a utekli. Mladým násilníkům postupně rostlo sebevědomí a přepadali stále více. Čtrnáctiletý školák postupně převzal roli hlavního agresora, zatímco starší mladík jen hlídal okolí. Ženám vyhrožoval smrtí a neváhal použít svou fyzickou sílu, některé i mlátil a škrtil.

Reklama

Související témata:

Související články

Čtrnáctiletý chlapec přepadal v Praze ženy

Začátkem prosince byli policií zadrženi dva pachatelé řady přepadení, která se odehrávala v okolí stanice metra Kačerov v Praze 4. Jedním z nich byl teprve...

Výběr článků

Načítám