Hlavní obsah

Čtrnáctiletý chlapec přepadal v Praze ženy

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Začátkem prosince byli policií zadrženi dva pachatelé řady přepadení, která se odehrávala v okolí stanice metra Kačerov v Praze 4. Jedním z nich byl teprve čtrnáctiletý školák. Loupil se 18letým komplicem, oznámila v úterý policejní mluvčí Iva Knolová.

Foto: Mgr. Kristína Sehnálková

Logo Projekt Republika

Článek

Devátého prosince policisté zadrželi osmnáctiletého mladíka a následujícího dne i jeho čtrnáctiletého kamaráda. Podezřelí se k deseti případům trestného činu loupeže doznali. Oba chlapci se spolu znali delší dobu a toulali se společně po ulicích.

Sedmnáctého října si během cesty autobusem městské hromadné dopravy vytipovali první oběť. Jednalo se o sedmačtyřicetiletou ženu, která cestovala sama. Mladíci se dohodli, že ženu přepadnou a oloupí. O deset minut později svoje rozhodnutí realizovali.

Uprostřed vozovky Pekárenská se na ženu vrhli. Po krátkém přetahování se jim podařilo ukrást kabelku, pak ženu srazili na zem a utekli. Mladým násilníkům postupně rostlo sebevědomí a přepadali stále více. Čtrnáctiletý školák postupně převzal roli hlavního agresora, zatímco starší mladík jen hlídal okolí. Ženám vyhrožoval smrtí a neváhal použít svou fyzickou sílu, některé i mlátil a škrtil.

Osmnáctiletý mladík byl obviněn z trestného činu loupeže a nezletilý byl umístěn do dětského diagnostického ústavu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám