Hlavní obsah

Pošťačky odešly od přepážky, muž jim zatím ukradl 100 tisíc

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Pár minut nepozornosti pracovnic pošty v Třemošné na Plzeňsku nahrálo neznámému zloději ke snadné kořisti. Na úřad přišel minulý čtvrtek krátce před zavírací dobou. V tu chvíli nebyl uvnitř žádný jiný zákazník a prázdno bylo také za všemi třemi přepážkami.

Článek

„Toho muž využil, dostal se za balíkovou přepážku a z nezajištěného šuplíku i trezoru sebral peníze,“ řekl kriminalista Miloslav Hochmann z Okresního policejního ředitelství Plzeň-sever. S více jak stotisícovým lupem ujel na jízdním kole, které měl přistavené před vchodem do pošty. Policie po něm zatím bezvýsledně pátrá.

„Pachateli je okolo třiceti let, vysoký mezi 180 a 185 centimetry. Je střední postavy, tmavé vlasy má ostřihané na delšího ježka,“ popsal muže kriminalista. Na sobě měl v době krádeže černou bundu a černé kalhoty s kapsami na boku stehen. Odjel na černém horském kole novější výroby. Případné svědky policie žádá, aby volali linku 158.

Pachatel se podle policie možná chystal provést na poště klasickou loupež, ale situace mu nahrála k tomu, že k zisku peněz nemusel použít násilí. Tomu by nasvědčovalo jeho maskování pletenou kuklou. Tu si sundal až když vyšel z pošty a nasedl na kolo. Policie případ kvalifikovala jako krádež, u které je trestní sazba mnohem nižší než u loupeže.

Reklama

Výběr článků

Načítám