Hlavní obsah

Policisté vypátrali lupiče, který na Žižkově brutálně zmlátil servírku

Novinky, jdu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Lupiče, který minulý týden brutálně napadl a okradl barmanku v Praze 3, dopadli policisté ve čtvrtek v jednom z pražských hostelů. Nyní muži hrozí až deset let ve vězení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Loupežné přepadení se odehrálo v ulici U Kněžské louky. Pachatel tehdy barmanku několikrát udeřil a z baru odnesl 20 tisíc korun. Policie po něm vyhlásila pátrání. [celá zpráva]

Díky tomu získali kriminalisté informaci o pobytu podezřelého. Počkali si tak na něj v recepci hostelu, kde byl ubytovaný.

„Jakmile vešel, provedli proti němu detektivové zákrok, při kterém ho svedli na zem, kde ho chtěli spoutat. Tomu se ale třiatřicetiletý muž bránil natolik vehementně, že proti němu museli muži zákona ve finále použít taser, a to opakovaně. Klást značně aktivní odpor přestal zadržovaný až teprve po třetím výboji paralyzéru,“ popsal zákrok mluvčí policie Tomáš Hulan.

Další vyšetřování ukázalo, že lupič je cizí národnosti a v Česku se už dopustil několika trestných činů. V roce 2016 pachateli navíc soud nařídil vyhoštění z ČR. Muž však rozhodnutí soudu nerespektoval. I za to mu dnes hrozí trest.

V současnosti se prověřuje jeho minulost. „Jelikož se jedná o cizího státního příslušníka, zaměří kriminalisté svou aktivitu na všechny státy EU. S ohledem na zjištěné poznatky se v tomto směru zaměří hlavně na Slovensko, kde se obviněný také po určitou dobu zdržoval a na země bývalé Jugoslávie,“ dodal mluvčí Hulan.

Reklama

Výběr článků

Načítám