Hlavní obsah

Policisté v Ostravě rozdávají na koupalištích básničky

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Letáky s humornými básničkami začali na koupalištích v Ostravě rozdávat místní policisté. Touto neobvyklou formou chtějí upozornit návštěvníky plováren, aby si lépe dávali pozor na své osobní věci a předcházeli tak krádežím.

Foto: Aleš Honus, Právo

Ostravští policisté upozorňují návštěvníky Vodního světa v centru Ostravy na nebezpečí krádeží a rozdávají jim letáky.

Článek

"Humorné pojetí se ukázalo na preventivních akcích účinným i v minulosti, například u projektu Vem si mě, zaměřeného na krádeže věcí z vozidel. Vtipná forma upoutá pozornost lidí lépe než pouhé opakování nezáživných tvrzení,“ vysvětlila mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Policejní verše pro Ostravany na koupališti
Máš-li věci bez dozoru,zloděj už je na obzoru.
Koupaliště plné lidí, mezi nimi zloděj slídí.

Na největším ostravském koupališti v Ostravě-Porubě sice policisté vykonávají každodenní dohled, podle nich ale není reálné uhlídat bez dozoru odložené věci tisíců návštěvníků.

"Navíc značný počet návštěvníků zamíří na koupaliště s cennostmi, několika mobilními telefony i platebními kartami s uvedeným PIN. Výjimkou nejsou různé šperky či elektronika, zůstávající na dece bez dohledu majitele,“ řekla mluvčí.

Foto: Aleš Honus, Právo

Ostravští policisté upozorňují návštěvníky Vodního světa v centru Ostravy na nebezpečí krádeží a rozdávají jim letáky.

Ve srovnání s minulou sezónou není počet nahlášených případů krádeží na ostravských koupalištích nijak vysoký, letos šlo zatím jen o 15 případů. Dá se ovšem předpokládat, že většinu krádeží lidé nenahlásí.

"Krádeže na koupalištích představují jen minimální podíl ze všech vyšetřovaných případů. Nicméně taková krádež určitě znepříjemní všem poškozeným život. Proto ani tato trestná činnost není pro policisty zanedbatelná a snaží se občanům pomoci i podobnými preventivními akcemi,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám