Hlavní obsah

Policisté střelbou zastavili zběsilou jízdu tatry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Policisté stříleli v noci na čtvrtek v Českých Budějovicích na zloděje. Muž ukradl v Ledenicích u Českých Budějovic nákladní tatru a vydal se na zběsilou jízdu, při níž ohrožoval životy policistů i ostatních řidičů. Po několika výstřelech se na místním sídlišti konečně zastavil.

Článek

"Asi hodinu po půlnoci odcizil v Ledenicích 49letý pachatel nákladní vozidlo zn. Tatra. Hlídky ho sledovaly, ale na výzvy k zastavení nereagoval. Policisté prostřelili autu gumy," řekla Novinkám policejní mluvčí Jana Kameníková. Jestli byl zloděj opilý, mluvčí neuvedla, i když jeho jednání tomu trochu nasvědčuje.

Přestože střílet na sídlišti může být značně nebezpečné, policisté tentokrát mířili přesně a všechny kulky zasáhly tatru. Nikdo nebyl zraněn. Zloděj, který se mohl velmi snadno proměnit v zabijáka, je teď v cele a čeká na uvalení vazby.

"Uslyšel jsem řvoucí motor a potom rány, když jsem se podíval z okna, sledoval jsem, jak auto najíždí na lavičky u hřiště. Za ním se přiřítily dva policejní vozy s blikajícími majáky. Když řidič kamiónu viděl, že silnice končí, začal se s vozem otáčet," popisoval Právu dramatické chvíle na sídlišti muž, který nechtěl říci své jméno.

Podle něj policisté vyskočili z aut a ozvalo se asi deset výstřelů. "Potom se pokoušel ještě ujet, ale už to nešlo, protože v tom směru byl jen úzký chodník mezi plotem školky a zaparkovanými auty. Vyskočil z kabiny a utíkal kolem paneláku, snažil se za ním ukrýt v křoví, ale policista ho dostihl a s namířenou pistolí ho přivedl k policejním vozům," dodal svědek.

Reklama

Výběr článků

Načítám