Hlavní obsah

Policisté řešili nehodu na D1. Kolem se šinul „orloj“ řidičů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín

Policisté, kteří v pondělí vyšetřovali dopravní nehodu na dálnici D1 na Novojičínsku, si zároveň všimli velkého množství řidičů, kteří si na zúženém úseku natáčeli nehodu za jízdy na mobil. Celkem jich kvůli tomu za dobu, kdy byli na místě, zastavili čtrnáct.

Natáčení nehody na mobil za jízdyVideo: Policie ČR

 
Článek

Na dálnici se srazila dvě nákladní auta a na místě byl výrazně omezený průjezd.

„Po kolizi značně zdevastované vozy zasahovaly do obou jízdních pruhů. Řidiči vozidel při průjezdu místem zpomalili, bylo zapotřebí opatrnosti. Pozornosti policistů dálničního oddělení však neunikli řidiči, kteří zpomalili až nadmíru, neváhali totiž si za jízdy natáčet nehodu na mobil,“ uvedla ve čtvrtek mluvčí policie Soňa Štětínská.

Policisté z dálničního oddělení Mankovice na to podle ní zareagovali a vzali si speciální dalekohled se záznamovým zařízením.

„Postupně pak zastavili a řešili přestupky celkem 14 řidičů, kteří natáčeli při jízdě na mobil dopravní nehodu. Nevěnovali se tak řízení. Policisté vyřídili 13 přestupků v příkazním řízení na místě v maximální možné výši pokuty,“ řekla s tím, že řidiči za přestupek zaplatili tisícovku.

Foto: ČR Policie, ČTK

Nehoda na D1

Policie zveřejnila záběry řidičů, jak si natáčejí tragickou nehodu v Praze

Krimi

„U jednoho z natáčejících řidičů pak policisté dále zjistili, že usedl za volant i přes soudem uložený zákaz řízení,“ dodala mluvčí s tím, že řidič bude souzen pro přečin maření výkonu úředního rozhodnutí.

Moravskoslezští policisté od ledna do září řešili už téměř 19 360 přestupků, kdy někdo držel při jízdě „hovorové zařízení“.

Foto: Policie ČR

Natáčení nehody na mobil za jízdy

Německým policistům došla trpělivost. Čumila vytáhli z auta a dovlekli až k mrtvole

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám