Hlavní obsah

Německým policistům došla trpělivost. Čumila vytáhli z auta a dovlekli až k mrtvole

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svérázným způsobem se rozhodli němečtí policisté vytrestat muže zvědavě přihlížejícího tragické dopravní nehodě. Fakt, že si následky smrtelné srážky natáčel, strážce zákona vytočil natolik, že ho vytáhli z auta a odvlekli až k tělu jedné z obětí. Upozornil na to deník Bild.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Ke srážce kamionu se dvěma osobními auty s následkem smrti došlo v neděli večer na dálniční křižovatce A3 Frankfurter Kreuz v Hesensku. Pětatřicetiletý muž zemřel na místě, sedmadvacetiletá žena podlehla zraněním po převozu do nemocnice a další člověk v nemocnici o život stále bojuje.

Na dramatických záběrech, které zveřejnil bulvární deník Bild a následně je umístil na Youtube, je vidět skupina nasupených policistů v reflexních vestách, jak násilím vlečou muže za silniční bariéru, kde leží bezvládné tělo.

„Civění řidiče komplikovalo a zpomalovalo odkloňování dopravy, protože některá auta kvůli tomu musela zpomalit. Vzhledem k tomu, že si tento člověk počínal značně nerozumně, pořizoval fotky a videa z místa nehody, přistoupili jsme k němu a ukázali mu následky nehody. Došlo také na poučný rozhovor, načež si dotyčný uvědomil závažnost svého počínání,“ uvedla německá policie.

Za čumilství až rok vězení

O tom, zda bude civějící řidič nadále stíhán, úřady teprve rozhodnou. Podle zákona by tomu tak ale mělo být. Takzvané čumilství (Gafferung) je totiž ve Spolkové republice od roku 2017 poměrně závažným trestným činem. Řidičům a jejich spolujezdcům, kteří jedou kolem dopravní nehody, filmují, fotografují a omezují dopravu, hrozí až rok vězení nebo pokuta až 200 eur (přes pět tisíc korun).

„Ze statistik vyplývá, že například v roce 2014 se v Německu stalo 2,5 miliónu nehod. Naštěstí ne všechny provázela vážná zranění nebo úmrtí. Přesto jejich řešení a odstraňování komplikovali přihlížející lidé. Ti zpomalují provoz, pletou se záchranným složkám do práce a nezřídka působí další problémy či karamboly,“ vysvětloval před čtyřmi roky přísné tresty server Bussgeldkatalog.

Reklama

Výběr článků

Načítám