Hlavní obsah

Policisté dopadli sériové lupiče, kteří vykradli sedm heren

Novinky, Michaela Cmíralová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražským kriminalistům se podařilo v tomto týdnu dopadnout dva sériové lupiče, kteří se krádežemi obohatili o 150 tisíc korun. Během pouhých dvou měsíců vyloupili sedm pražských heren. Jejich personálu přitom pokaždé vyhrožovali s pistolí v ruce. Teď jim hrozí až deset let vězení.

Článek

Lupiči si vytipovali herny z různých městských částí. Před samotným přepadením jeden z nich vstoupil do herny a nejprve obhlédl situaci. Oba pachatelé si vždy počkali, až se podnik vyprázdní a teprve poté zaútočili. Personálu přitom pokaždé vyhrožovali střelnou zbraní a často je pak i nechali zamčené v některé z místností podniku.

Pachatelé se maskovali kuklou nebo alespoň kapucí. I přesto se policistům podařilo odhalit jejich totožnost a vytipovat dvě podezřelé osoby. Na základě toho zadrželi dva mladíky ve věku 20 a 22 let, oba z Prahy.

Staršího z nich policisté dopadli v Praze 10 přímo na ulici. Jeho komplice o něco později v bytě v Praze 4. Oba mladíci byli obviněni z trestného činu loupeže, byly umístěni do policejní cely a čeká se na jejich vzetí do vazby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám