Hlavní obsah

Policisté chytili vraha bruntálské čerpadlářky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Severomoravským kriminalistům se podařilo objasnit březnovou vraždu bruntálské čerpadlářky. V úterý zadrželi místního devětačtyřicetiletého muže, který se přiznal, že matku tří dětí ubodal. Motivem jeho surového činu prý byly pouze peníze.

Foto: Pigy.cz

Pigyáda

Článek

Dnes o tom informovala mluvčí severomoravské policie Dagmar Bednarčíková.

Devětačtyřicetiletá žena byla zavražděná za bílého dne začátkem března na odlehlé rodinné pumpě na Žlutém kopci. O dvanáct dní později byla taktéž ubodaná jednadvacetiletá místní servírka.

"Dívčin vrah byl dopaden ještě ten samý den. Policisté prověřovali, zda nemá na svědomí i předchozí skutek. To se však nepotvrdilo," připomněla Bednarčíková.

Důkazy na pachatele jasně ukázaly

Protože se jednalo o jedinou letošní neobjasněnou vraždu, policie se vyšetřování věnovala ve dne v noci.

"Bylo třeba prověřit stovky vytypovaných osob, ověřit jejich alibi a vyloučit je nebo poslat do dalšího kola. Dále byli přizváni znalci z různých oborů," pokračovala mluvčí.

Právě u vypracovaného psychologického profilu pachatele či poznatků soudních lékařů o jeho výšce, věku a tělesné kondici se nakonec ukázalo, že na zadrženého muže přesně sedí. Kriminalisté se ale opírali i o výsledky z oboru biologie a genetiky, protože se na místě činu našla vražedná zbraň.

Nakonec se rozhodli zadržet jednoho z okruhu podezřelých, který bydlí přímo v Bruntálu. Protože ho podle Bednarčíkové nezastihli doma, museli po něm ještě dál pátrat.

"Devětačtyřicetiletý J.K. se pod tíhou předestřených důkazů doznal. Policejní komisař mu sdělil obvinění z trestného činu vraždy a v současné době je v policejní cele," řekla dál Bednarčíková s tím, že policie dala státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí do vazby. Stíhanému muži hrozí až výjimečný trest.

Reklama

Související témata:

Související články

Brutální vrazi čerpadlářky stále unikají

Severomoravským policistům se stále nepodařilo dopadnout vrahy, kteří ve čtvrtek za bílého dne zavraždili 49letou čerpadlářku a matku tří dětí na opuštěné...

V Bruntále našli další ubodanou ženu

Zavražděnou mladou ženu našla v úterý ráno manželka majitele bruntálského baru Fenix. Barmanka ležela na zemi v podniku ubodaná. Provozovatel zatím neví,...

Vrah čerpadlářky stále uniká

Policie dosud nedopadla brutálního vraha, který před dvěma týdny údajně více než třiceti ranami ubodal 49letou čerpadlářku na odlehlé benzínové pumpě na Žlutém...

V Bruntále přepadena a pořezána další žena

Bruntál ovládl strach. Neznámý zločinec přepadl nožem v jinak poklidném městě už třetí ženu. Dvě před tím jeho brutální útok nepřežily. Třetí, o jejímž...

Bruntálská vražda je stále bez pachatele

Severomoravská policie stále není na stopě vrahovi, který na začátku března surově ubodal čerpadlářku na odlehlé benzínové pumpě na Žlutém kopci nedaleko...

Výběr článků

Načítám