Hlavní obsah

Brutální vrazi čerpadlářky stále unikají

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRUNTÁL

Severomoravským policistům se stále nepodařilo dopadnout vrahy, kteří ve čtvrtek za bílého dne zavraždili 49letou čerpadlářku a matku tří dětí na opuštěné benzinové stanici na Žlutém kopci u Bruntálu. Několik pachatelů z místa podle dosavadních zjištění odjelo kolem 15. hodiny odpoledne bílou škodovkou. Žena byla podle informací Práva ubodána nožem.

Foto: Radio Čas
Článek

Majitel čerpací stanice a manžel zavražděné ženy dosud svou provozovnu neotevřel. "Nezlobte se na mne, ale nemám vůbec náladu se s někým bavit. Musím udělat inventuru a všechno to tady uklidit," říká soukromý podnikatel, který rodinný podnik v objektu odlehlého statku provozuje několik let.

Podle něj kriminalisté místo činu podrobně ohledávali až do desáté hodiny večerní. Motivem činu byly peníze. "Kolik jich sebrali, jsem zatím nespočítal. Ale je jasné, že to nestálo za nic, ti lidé zabíjeli doslova pro pár korun," dodává Koláček.

Čerpací stanice na Bruntálsku po čtvrteční tragédii obchází strach. "Samozřejmě nás šokovalo, co se stalo. Na druhé straně si ale říkáme, že dnes se pořád něco děje a člověk si svým životem nemůže být jistý nikde," říká rezignovaně pracovnice Benziny v Bruntále. Také podnikatel Vladimír Novotný, který provozuje stanici v nedalekém Václavově, jen stěží hledá komentář k tragické události. "Těžko k tomu něco říct. Škoda každého zmařeného života," říká.

Policie pátrá po bílé škodovce

Severomoravští kriminalisté na případu intenzivně pracují. "Stanovují vyšetřovací verze, provádějí tipování podezřelých osob, vyhodnocují stopy, získané na místě činu a prověřují dosavadní získané informace a poznatky. Po provedení inventury by mělo být jasné, jaké finanční částky se pachatel zmocnil, případně zda byly odcizeny další věci," řekla mluvčí policie Dagmar Bednarčíková.

Dodala, že policie nadále uvítá informace o pohybu podezřelých osob a vozidla Škoda 105 nebo 120 bílé barvy mezi desátou a patnáctou hodinou. "Občané mohou telefonovat zdarma na linku 158, případně informace sdělit na nejbližší policejní služebně," uvedla mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám