Hlavní obsah

V Bruntále přepadena a pořezána další žena

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRUNTÁL

Bruntál ovládl strach. Neznámý zločinec přepadl nožem v jinak poklidném městě už třetí ženu. Dvě před tím jeho brutální útok nepřežily. Třetí, o jejímž přepadení včera informovala policie, se naštěstí násilníkovi ubránila, i když s množstvím řezných ran na těle.

Foto: Stanislava Dvořáková

Před mnoha lety jsme do říše hraček patřily a tak jsme se, milé děti, k vám zase vrátily.

Článek

Poslední útok se stal krátce po půlnoci ze čtvrtku na pátek minulý týden. Neznámý sadista napadl dvacetiletou Renatu S., když se vracela z posezení s přáteli.

"Šermovala jsem kolem sebe rukama a tak mě pořezal na tváři, na čele a na hrudi," ukázala Právu své šrámy.

Fantom šíří po městě hrůzu

Rány na jejím těle nejsou naštěstí hluboké a jak to vypadá, brzy se zahojí. Policie informaci o jejím napadení zveřejnila až nyní. "Z operativních důvodů jsme případ nezveřejňovali. Mohu potvrdit, že k napadení na ulici Rýmařovská skutečně v noci ze čtvrtka na pátek minulý týden došlo a že při něm byla poškrábána zatím neznámým předmětem mladá žena. Po pachateli intenzivně pátráme," uvedla k případu mluvčí bruntálských policistů Lucie Krašteničová.

Během posledních čtrnácti dní tak policie je znovu postavena před otázku, kdo je tím fantomem, který šíří městem hrůzu. První útok se odehrál v Bruntále 4. března, kdy přišla o život při loupežném přepadení 50letá čerpadlářka. Necelé dva týdny na to byla ubodána k smrti 20letá servírka v místní herně.

Obyvatelé se vyzbrojují

V Bruntále se lidé po sérii násilných činů začali vyzbrojovat. "Po druhé vraždě tady byla ráno fronta zákazníků. Kupují se hlavně obranné spreje a muži si kupují plynové pistole. Spreje byly během dne vykoupeny," potvrdil bruntálský prodejce zbraní a střeliva Vladimír Novotný.

"Nám také šéf koupil sprej, ale nevím, jestli bych ho stihla použít," řekla Právu jedna z bruntálských servírek. O vyzbrojení uvažují i další obyvatelé města, hlavně ženy. Policie sice už jednoho podezřelého muže zatkla a obvinila z vraždy dvacetileté servírky. Další útočníci však zatím unikají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám