Hlavní obsah

Policista v době volna poznal v Sokolově na ulici hledaného zloděje. Pronásledování zachytily kamery

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V době svého pracovního volna poznal a zadržel policista v Sokolově hledaného 35letého muže, na nějž byl vydán příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody za majetkovou trestnou činnost. Informoval o tom ve čtvrtek mluvčí karlovarské krajské policie Jakub Kopřiva.

ZadrženíVideo: Policie ČR

 
Článek

Policista na muže narazil v polovině dubna nedaleko sokolovského koupaliště. „Policista zastavil své vozidlo, vystoupil a pětatřicetiletého muže, který věděl, že se jedná o policistu, vyzval, aby zůstal na místě. Ten na výzvu zareagoval tak, že začal okamžitě utíkat,“ popisoval mluvčí karlovarské krajské policie Jakub Kopřiva.

Policista se za mužem rozběhl. „Při několikasetmetrovém pronásledování ho několikrát vyzval, aby zastavil, jinak bude použito donucovacích prostředků. Muž ovšem na výzvy nereagoval,“ pokračoval mluvčí.

Karlovarská policie zveřejnila i záběry z pronásledování, které skončilo, když policista muže doběhl a stáhl na zem. Poté mobilním telefonem, který mu poskytla procházející žena, vše oznámil na tísňovou linku policie.

Přivolaní příslušníci pak hledaného muže zadrželi, spoutali a předvedli na policejní obvodní oddělení. „Při tomto zákroku nedošlo k žádnému zranění a nebyla způsobena škoda na majetku,“ konstatoval mluvčí.

Zásah si pochvaloval i karlovarský krajský ředitel policie Michal Šavrňa. „Kolega prokázal, že policista je policistou čtyřiadvacet hodin denně, a to i v době, kdy na sobě zrovna nemá uniformu,“ uvedl.

Mladíka z Příbrami zadrželi svědci pár vteřin po přepadení seniora

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám