Hlavní obsah

Mladíka z Příbrami zadrželi svědci pár vteřin po přepadení seniora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pozorným svědkům loupežného přepadení v Příbrami se podařilo zadržet podezřelého 18letého mladíka. Ten měl za úkol oloupit 69letého seniora, po kterém chtěla půjčit peníze mladíkova známá. Od začátku se však jednalo o promyšlený plán, jak muže o peníze připravit, aniž by je musela vracet.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

K přepadení na ulici došlo začátkem dubna v Příbrami. Vše začalo tak, že se 36letá žena ve finanční tísni obrátila na seniora s tím, jestli by jí peníze nepůjčil. Ten jí je následně slíbil s tím, že se sejdou a předá jí je.

Obviněná žena ale od začátku věděla, že peníze nebude chtít vrátit.

„Po předchozí domluvě tedy obviněná vylákala seniora na smluvené místo, kam ale po chvíli přišel i 18letý mladík, který seniora přepadl, peněženku mu ukradl ze zadní kapsy a dal se na útěk. Vše mělo působit jako náhodné přepadení,“ popsal mluvčí policie Pavel Truxa.

Dopředu promyšlené loupežné přepadení ale zhatil jeden z pozorných svědků. Ten mladíka nejdřív okřikl, aby seniora nechal být, a rozeběhl se k němu.

„Opodál uviděl ještě dalšího muže a ženu, na které zavolal, aby mu pomohli muže na útěku chytit,“ uvedl Truxa. Společnými silami se jim mladíka podařilo zadržet a přepadenému muži ještě poskytnout pomoc.

„Díky jejich všímavosti a pohotovému jednání tak policistům značně vypomohli s objasněním celého případu a patří jim zasloužené poděkování. Senior utrpěl naštěstí pouze lehčí zranění a také peněženka se mu brzy vrátila zpátky,“ dodal Truxa.

Kriminalisté 36letou ženu a mladíka obvinili ze spáchání zločinu loupeže. V případě prokázání viny jim hrozí až desetiletý trest vězení.

Lupič přepadl benzinku a jako zbraň použil hada

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám